K2 item: Hans Christian Galst

Danmarks Radio har igen i år udpeget vores partner og advokat (H) Hans Christian Galst til at rådgive liveshow deltagerne i X Factor om de kontrakter, som deltagerne kan vinde.

Hans Christian Galst har de seneste 11 år rådgivet X Factor finaledeltagerne og har derudover også rådgivet finaledeltagerne i andre tilsvarende konkurrenceprogrammer fra Danmarks Radio, såsom ”Danmark har Talent” og ”Mentor”

Da kontrakterne potentielt kan løbe i mange år, mener Hans Christian, at det er vigtigt, at finaledeltagerne ved, hvad de har pligter, hvis de vinder eller pladeselskabet udnytter sin option til at indgå aftale med en finaledeltager.

De kontrakter, som finaledeltagerne i programmer som X Factor, kan blive bundet af, er omfattende og komplicerede og indebærer jo bl.a. at finaledeltagerne skal levere en række ydelser til gengæld for at blive signet af pladeselskabet, manageren, bookeren m.v.” udtaler Hans Christian. ”Det er derfor meget sympatisk, at Danmarks Radio tilbyder, at finaledeltagerne kan få rådgivning om disse kontrakter

Speciale i medier, sport og entertainment

GALST har i mange år rådgivet relevante aktører inden for medie-, sports- og entertainmentretten såsom kunstnere, forfattere, sportsfolk og musikere. Her rådgives bl.a. om immaterielle rettigheder, krænkelsessager, sponsoraftaler, eventaftaler, koncertaftaler, agentaftaler og managementaftaler.

De mange års erfaring samt dygtige ekspertise inden for dette område har medført, at GALST siden 2015 har været optaget på Legal 500 over de bedste advokatfirmaer i Danmark inden for bl.a. "intellectual property". Legal 500 er det mest prominente juridiske opslagsværk i verden. Det er uafhængigt og baserer sig på årlige interviews med kunder og brancheaktører og disses vurderinger af vores arbejde i det seneste år.

Vil du vide mere?

Hvis du ønsker at vide mere, så kan Hans Christian Galst kontaktes via mail: hcg@galst.dk eller på telefon 33 63 74 04. Du kan også læse mere om vores speciale i medier, sport og entertainment her